Katrien Wellens

Ik studeerde af als diëtiste in 2004 aan de Plantijn Hogeschool te Antwerpen (nu AP- hogeschool), sinds januari 2005 ben ik werkzaam als diëtiste in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, kort nadien startte ik met een zelfstandige praktijk.

Ik ben gastdocent aan verschillende hogescholen en universiteiten in Vlaanderen, o.a. binnen de opleiding diabetes-educator en geneeskunde. Om steeds up to date te blijven, ga ik regelmatig naar (buitenlandse) congressen, ik bekijk recente literatuur, geef vaak voordrachten, schrijf artikels en ben lid van verschillende organisaties. Daarnaast werk ik af en toe freelance voor verschillende firma's.

Ik zetel in het bestuur van de Vlaamse Coeliakievereniging (VCV).

Lidmaatschap:

 • Vlaamse Beroepsvereniging voor Diëtisten (VBVD)
 • Nederlandse Coeliakievereniging (NCV)
 • Association Française Des Intolérants Au Gluten (AFDIAG)
 • European Society for Clinical Nutrition and Metbolism (ESPEN)
 • Diabetes Liga
 • Vlaamse Diabetescentra voor Kinderen en Adolescenten (VDKA)
 • Vlaamse Vereniging voor Klinische Voeding en Metabolisme (VVKVM)

U kan in de praktijk terecht voor verschillende soorten voedings- en dieetadvies. Het gegeven advies is steeds persoonlijk en op maat, afgestemd op persoonlijke gewoonten.


Bente Le Bruyn

In 2012 studeerde ik af aan de Plantijn Hogeschool (inmiddels AP-Hogeschool) in de opleiding voedings-en dieetkunde. Na deze bacheloropleiding kan ik mezelf met enige trots een specialist noemen als het over voeding gaat.

Als diëtist vind ik het belangrijk om me te baseren op wetenschappelijk onderbouwde informatie. Door de huidige belangstelling rond voeding in de media, vind ik het noodzakelijk om tegenstrijdigheden de wereld uit te helpen en mijn cliënten te helpen met gestaafde informatie.

Als lector voedings-en dieetkunde begeleid ik momenteel studenten om diëtist(e) te worden, een beroep dat voor mij nog steeds een droomjob is.

Op dinsdag kan je mij vinden in deze diëtistenpraktijk, waar ik graag mijn cliënten bijsta met raad en daad. Ik ga samen met hen op zoek naar een individueel behandelplan, afhankelijk van de hulpvraag.

In 2014 haalde ik mijn diploma als diabetes-educator.

In mijn vrije tijd loop en zwem ik regelmatig. Door mijn interesse in voeding en sport heb ik in 2015 de opleiding sportdiëtetiek gevolgd aan de Erasmus Hogeschool te Brussel.

Aangezien voeding een wetenschap in verandering is, ben ik ervan overtuigd dat ik mij hierin ook dagelijks moet bijscholen. Ik kan uren in de winkel staan, en uiteindelijk amper iets kopen. De tijd in de winkel spendeer ik graag aan het ontdekken van nieuwe voedingsmiddelen. Dit jaar start ik met de opleiding eetstoornissen (NL), wat voor mij een mooie aanvulling lijkt om cliënten een gezonde relatie met voeding te laten opbouwen. Die relatie heb ik tijdens mijn leven ook opgebouwd. Als diëtiste vind ik het belangrijk om zelf te experimenteren in de keuken en te genieten van voeding op een gezonde en evenwichtige manier.

Lidmaatschap:

 • Vlaamse Beroepsvereniging voor Diëtisten (VBVD)
 • Diabetes Liga
 • Vlaamse Vereniging voor Klinische Voeding en Metabolisme (VVKVM)

Marisa Willems

In 2016 studeerde ik af als diëtiste aan de UCLL te Leuven. Diëtiste worden was voor mij een logische stap, aangezien gezonde voeding mij altijd heeft bezig gehouden. Ook zorgen voor en contact hebben met mensen is iets wat mij altijd heeft aangesproken in een job.

Sinds 2017 ben ik werkzaam in het Sint-Vincentius ziekenhuis, waar ik patiënten met verschillende aandoeningen begeleid. Na mijn werkuren sta ik graag in de keuken om lekkere, gezonde en evenwichtige maaltijden te bereiden. Ik volg graag een recept, maar liever nog probeer ik zelf te experimenteren met seizoensproducten of restjes uit de koelkast. Naast koken ga ik in mijn vrije tijd ook nog volleyballen en lopen.

Om mijn kennis up to date te houden, volg ik interessante bijscholingen en lees ik zoveel mogelijk vakliteratuur.

Het is meer dan ooit belangrijk om mensen bij te staan in hun weg naar een gezonde levensstijl en dit door duidelijke en gepersonaliseerde informatie. Hiervoor kan je op woensdag en vrijdag bij mij terecht.


Belangrijk

 • We zijn allen als diëtiste erkend door het RIZIV.
 • Onze tarieven zijn conform de adviesprijs opgesteld door de Vlaamse Beroepsvereniging voor Diëtisten.
 • U betaalt cash aan het einde van elke consultatie. Er is geen mogelijkheid om te betalen met Bankcontact.